Välkommen till Orienttvätt

Tvätta och laga båtkapell

Kontakta oss redan idag

Om vikten att tvätta och laga båtkapell

Orienttvätt har en lång historia av att tillhandahålla högkvalitativa tvättjänster som att tvätta och laga båtkapell. Nu erbjuder de även möbel- och textilskyddsbehandlingar på kontor, hotell, hem och i mötesrum. Deras specialitet är dock fortfarande att tvätta och laga båtkapell. På den här sidan ska vi ta en titt på vad som krävs för att tvätta båtkapell och formar på rätt sätt.
Placeholder Image

Våra priser

Mattvätt

Trasmatta – gummi
169 kr / kvm
Kelim, Witon, Rörlakan, Ryamatta
179 kr / kvm
Kina, orientmatta
189 kr / kvm
Silke/ Kasthall/Sisal
begär offert
Större än 10 kvm
fr 250 kr / kvm
Läs mer

Kapelltvätt

Sprayhood Liten
1 200 kr
Sprayhood Stor
1 500 kr

Bomkapell

1 850 kr
Kapell 5-10 kvm²
1 850 kr
Kapell 11-15 kvm²
2 300 kr
Läs mer

Förtält

A mått 675

3 500 kr

A mått 900

4 000 kr

A mått 1000 +

4 500 kr

Läs mer

Segel

1-50 km²

85 kr / kvm

Läs mer

Övrigt

Sömmar

450 kr / timme

Rutor

Från 400 kr st

Dragkedjor

Från 400 kr

Öljetter byte

40 kr st

Kardborreband

Från 50 kr

Övrigt

Få offert

Läs mer

Tveka inte!

Hör av dig så hjälper vi dig
Ring oss!

Mer om att tvätta och laga båtkapell

När det gäller att tvätta och laga båtkapell på rätt sätt finns det flera steg som måste tas för att se till att jobbet görs på rätt sätt. Det första steget är att se till att området runt där du ska arbeta är rent och fritt från skräp och smuts som kan hamna på kapellet eller formen under processen. Det är också viktigt att se till att alla ytor är torra så att eventuellt vatten som används under processen inte orsakar ytterligare skador eller fläckar.
Om oss

Att tvätta och laga båtkapell är ett bra sätt att bevara kapellets livslängd och se till att det ser så bra ut som möjligt. Använd en mjuk trasa och ett milt rengöringsmedel för att få ut det mesta av din rengöring. Använd en försiktig cirkulär rörelse för att avlägsna smuts och andra ansamlingar på din kapell. Du kan behöva upprepa denna process några gånger för att se till att all smuts och skräp avlägsnas. När du är klar sköljer du av överdraget med rent vatten och låter det lufttorka innan du förvarar eller använder det. Vid behov kan du också använda en försiktig borste för att lösa upp eventuella envisa smutspartiklar. Efter att du har tvättat ditt båtöverdrag är det viktigt att behandla tyget med en UV-skyddsspray eller ett konditioneringsmedel för att hålla omslaget nyare under längre tid. Se till att du följer tillverkarens anvisningar när du applicerar behandlingar eller sprayer och undviker kontakt med metall- eller plastkomponenter på båten. Med rätt skötsel bör ditt båttäcke hålla mycket längre!

När du förvarar ditt båttäcke ska du välja ett torrt område som är fritt från direkt solljus och andra hårda element. Se till att överdraget är torrt innan du stänger in det, eftersom fukt kan orsaka mögel på tyget. Dessutom bör du vika eller rulla överdraget på ett sätt som gör att det inte veckas eller skrynklas, för att minska skadorna med tiden. Med regelbunden rengöring och korrekt förvaring kan du hålla i många år framöver.

Slutligen är det viktigt att du regelbundet kontrollerar om överdraget har några tecken på slitage eller blekning. Byt ut eventuella slitna delar omedelbart och se till att materialet är fritt från revor, tårar eller punkteringar. På så sätt kan du se till att ditt båttäcke ser bra ut och skydda det från ytterligare skador i framtiden. Genom att följa dessa steg kan du se till att ditt båttäcke är i gott skick och redo att användas när det behövs.

Skicka ett meddelande till oss

Frågor? Kommentarer? Förslag? Vi vill gärna höra från dig!

  Kontaktinformation


  Orienttvatt Sverige AB
  Packstensgränd
  11 162 50 Vällingby


  Måndag – Fredag: 07:00 – 16:00

  08-58 35 00 29

  Utanför öppettider
  076-280 74 00


  info@orienttvatt.se