Om oss

Välkommen till Orienttvätt – det erfarna tvätteriet med en av Nordens modernaste maskinparker!

Vår fabrik i Vällingby är en av de modernaste i Norden med fokus på biologisk- och mekanisk rening där vi återanvänder upp till 80% av allt förbrukat vatten. Oavsett om du lämnar in ditt kapell, matta eller annan textil hos oss kan du känna dig trygg med att tvätten blir utförd på ett fackmannamässigt och professionellt sätt. Orienttvätt öppnade först dörrarna 1938 med fokus på mattvätt, kapelltvätt, förtältstvätt, segeltvätt och tvätt av sprayhoods. Från 2011 och framåt så började vi med, på begäran av kunder, även med möbeltvätt och textilskyddsbehandlingar på kontor, hotell, bostäder och möteslokaler.

Grundades 1938

Orienttvätt AB grundades 1938 som ett av Stockholms första mattvätterier med specialiteten att rengöra handknutna orientmattor.

Vår specialutvecklade rengöringsmetod har sitt ursprung i orienten och innebär att fettbalansen i fibrerna bibehålles så att textilierna återfår sin spänst och vackra lyster.

Verksamheten utökades initialt till att omfatta även rengörning och renovering av alla slags mattor och gobelänger. Efterfrågan från våra kunder har lett till att vi under de senaste decennierna också specialiserat oss på båtkapell, markiser, tält, förtält till husvagnar, segel, sprayhoods och hästtäcken. Vi nytillverkar även båtkapell och alla slags dynor efter kundens önskemål.

Garanti & Kvalitet

Ett auktoriserat tvätteri som arbetar för en långsiktig hållbar utveckling och levererar nyttor till sina kunder.

T-Märket garanterar kvalitet och omsorg
Trygghet i samarbetet
Prisvärda tjänster
Snabb behandling
Hög tillgänglighet
Enkelhet i hanteringen

GDPR
(HANTERING AV PERSONUPPGIFTER)

Ditt förtroende för oss betyder mycket och vi vill att du som kund ska känna dig trygg med att lämna personuppgifter till oss. Vi värnar om en hög nivå av skydd för din personliga integritet.

Ladda ner vårt dokument om hantering av GDPR här