Välkommen till Orienttvätt

Tvätta båtkapell mögel

Kontakta oss redag idag

Om vikten att tvätta båtkapell mögel

Orienttvätt har en lång historia av att tillhandahålla högkvalitativa tvättjänster och behandlingar, med början 1938 med mattrengöring, takrengöring och segelrengöring. Nu erbjuder de även möbel- och textilskyddsbehandlingar på kontor, hotell, hem och i mötesrum. Deras specialitet är dock fortfarande att tvätta båtkapell mögel. På den här sidan ska vi ta en titt på vad som krävs för att tvätta båtkapell och formar på rätt sätt.
Placeholder Image

Våra priser

Mattvätt

Trasmatta – gummi
169 kr / kvm
Kelim, Witon, Rörlakan, Ryamatta
179 kr / kvm
Kina, orientmatta
189 kr / kvm
Silke/ Kasthall/Sisal
begär offert
Större än 10 kvm
fr 250 kr / kvm
Läs mer

Kapelltvätt

Sprayhood Liten
1 200 kr
Sprayhood Stor
1 500 kr

Bomkapell

1 850 kr
Kapell 5-10 kvm²
1 850 kr
Kapell 11-15 kvm²
2 300 kr
Läs mer

Förtält

A mått 675

3 500 kr

A mått 900

4 000 kr

A mått 1000 +

4 500 kr

Läs mer

Segel

1-50 km²

85 kr / kvm

Läs mer

Övrigt

Sömmar

450 kr / timme

Rutor

Från 400 kr st

Dragkedjor

Från 400 kr

Öljetter byte

40 kr st

Kardborreband

Från 50 kr

Övrigt

Få offert

Läs mer

Tveka inte!

Hör av dig så hjälper vi dig
Ring oss!

Mer om tvätta båtkapell mögel

När det gäller att tvätta ett båtkapell och mögel på rätt sätt finns det flera steg som måste tas för att se till att jobbet görs på rätt sätt. Det första steget är att se till att området runt där du ska arbeta är rent och fritt från skräp och smuts som kan hamna på kapellet eller formen under processen. Det är också viktigt att se till att alla ytor är torra så att eventuellt vatten som används under processen inte orsakar ytterligare skador eller fläckar.
Om oss

När du har försäkrat dig om att området är redo för arbete kan du börja förtvätta din båtskärm eller mögel med hjälp av vattentryck från antingen en slang eller till och med en högtryckstvätt om det behövs. Detta hjälper till att avlägsna eventuella stora bitar av smuts eller skräp samtidigt som det lossar potentiellt svårborttagbara fläckar. Se till att använda ett lämpligt rengöringsmedel eftersom vissa rengöringsmedel kan missfärga ditt tyg eller ha andra oönskade effekter när de används på vissa material.

När du är klar med förtvätten av din båtskärm eller ditt mögel kan du sedan gå över till att använda antingen en borste eller en svamp med ett lämpligt rengöringsmedel som är lämpligt för tygets material. Du måste också se till att skölja bort eventuella rester från tvättmedlet innan du går vidare till ytterligare steg eftersom vissa tvättmedel kan innehålla ingredienser som kan skada ditt tyg om de sitter kvar för länge. Se återigen till att använda ett lämpligt rengöringsmedel beroende på vilket material du arbetar med eftersom vissa inte reagerar positivt på vissa tyger som canvas eller vinyl.

Efter att ha sköljt bort eventuella rester från rengöringsmedlet är det dags att gå över till att skrubba ner din båtskärm eller ditt mögel med antingen en borste med mjuka borst som en tandborste eller en annan borste med borst som är lämplig för det material som ska rengöras (återigen ska du se till att den inte orsakar missfärgning). Detta hjälper till att lösa upp eventuella envisa fläckar samtidigt som man kommer djupt in i områden där smuts tenderar att byggas upp med tiden, t.ex. mellan sömmar i tygbåtshimlar/formar och längs tygveck längs kanter som inte kan nås enbart genom förtvätt.

När alla dessa steg har tagits om hand är det sedan dags att torka av din båtlucka/form innan du slutligen applicerar skyddande behandlingar som UV-skyddsspray (om tillämpligt) som hjälper till att se till att ditt tyg förblir livfullt under längre perioder trots att det utsätts för hårda element utomhus, såsom solexponering och korrosion av havssalt bland annat*. Självklart bör man vidta ytterligare förebyggande underhållsmetoder, t.ex. rengöring regelbundet med milda rengöringsmedel/detergentmedel varannan månad samt förvaring av utemöbler/tyger för utomhusbruk inomhus när det är möjligt, ifall oväder skulle komma oväntat, så att de inte skadas på grund av fuktansamlingar med tiden**

*Se alltid på produktetiketten innan du använder produkten; vissa produkter kan kräva mer än en applicering beroende på materialtyp

**Det är bäst att alltid kontrollera tillverkarens riktlinjer innan möbler/tyger förvaras inomhus; vissa material kan vara olämpliga för inomhusförvaring beroende på värmenivåer i byggnader etc

Skicka ett meddelande till oss

Frågor? Kommentarer? Förslag? Vi vill gärna höra från dig!

  Kontaktinformation


  Orienttvatt Sverige AB
  Packstensgränd
  11 162 50 Vällingby


  Måndag – Fredag: 07:00 – 16:00

  08-58 35 00 29

  Utanför öppettider
  076-280 74 00


  info@orienttvatt.se