Välkommen till Orienttvätt

Orientaliska mattor tvätt

Kontakta oss redag idag

Om vårt arbete med orientaliska mattor tvätt

För orientaliska mattor tvätt krävs mer än bara en borste och lite vatten. För att se till att dina dyrbara orientaliska mattor rengörs ordentligt måste rätt teknik och rätt rengöringsmedel användas. Orientala mattor har många intrikata egenskaper som gör dem mycket annorlunda än andra typer av mattor. Att veta hur man rengör dem på rätt sätt är viktigt för att bevara deras skönhet och livfulla färger.
Placeholder Image

Våra priser

Mattvätt

Trasmatta – gummi
169 kr / kvm
Kelim, Witon, Rörlakan, Ryamatta
179 kr / kvm
Kina, orientmatta
189 kr / kvm
Silke/ Kasthall/Sisal
begär offert
Större än 10 kvm
fr 250 kr / kvm
Läs mer

Kapelltvätt

Sprayhood Liten
1 200 kr
Sprayhood Stor
1 500 kr

Bomkapell

1 850 kr
Kapell 5-10 kvm²
1 850 kr
Kapell 11-15 kvm²
2 300 kr
Läs mer

Förtält

A mått 675

3 500 kr

A mått 900

4 000 kr

A mått 1000 +

4 500 kr

Läs mer

Segel

1-50 km²

85 kr / kvm

Läs mer

Övrigt

Sömmar

450 kr / timme

Rutor

Från 400 kr st

Dragkedjor

Från 400 kr

Öljetter byte

40 kr st

Kardborreband

Från 50 kr

Övrigt

Få offert

Läs mer

Tveka inte!

Hör av dig så hjälper vi dig
Ring oss!

Mer om orientaliska mattor tvätt

På Orienttvätt är vi specialiserade på rengöring och skötsel av orientaliska mattor. Våra erfarna yrkesmän använder endast de mest avancerade metoderna för att rengöra och behandla dina orientaliska mattor. Våra tjänster omfattar djuprengöring, sanering, deodorisering, fläckborttagning och skyddsbehandlingar för både gamla och nya mattor. Vi erbjuder hämtning och leverans för större föremål samt konsultation i hemmet vid behov.
Om oss

När det gäller djuprengöring av dina orientaliska mattor kommer vår professionella personal först att förinspektera din mattas skick innan de bestämmer vilken metod som är bäst lämpad för den. Beroende på vilken typ av tyg som används i varje enskild matta eller gobeläng kan olika tekniker användas, t.ex. ångrengöring eller schamponering med specialiserade rengöringsmedel som är säkra för naturfibrer som ull, silke, bomull och jute. För särskilt känsliga silkemattor använder vi speciella kemtvättsprocesser som inte skadar tygets ömtåliga trådar.

Vi förstår också att vissa orientaliska mattor kan kräva mer intensiv vård än andra på grund av ålder eller allmänt slitage. I dessa fall bedömer våra experter skadans grad genom att titta på eventuella revor eller missfärgningar innan de rekommenderar en lämplig behandlingsplan - oavsett om det handlar om att laga hål eller att uppdatera blekta färgämnen med högkvalitativa färgämnen från välrenommerade leverantörer runt om i världen.

Därefter får allt en grundlig dammsugning med specialutrustning som är utformad för att spola ut alla kvarvarande dammpartiklar från mattans fibrer innan slutinspektion av våra tekniker som kontrollerar om det finns några tecken på fläckar eller skador som behöver åtgärdas en sista gång innan de packas ihop redo för leverans tillbaka till dig.

På Orienttvätt är vi mycket stolta över vår förmåga att återställa även de mest slitna orientaliska mattor tillbaka till sin forna glans genom att endast använda miljövänliga produkter som en del av vårt engagemang för miljömässig hållbarhet. Vi tror på att skapa vackra rum utan att skada naturen på något sätt - något som har varit ett av våra kärnvärden sedan 1938 då vi öppnade våra dörrar för första gången!

Skicka ett meddelande till oss

Frågor? Kommentarer? Förslag? Vi vill gärna höra från dig!

  Kontaktinformation


  Orienttvatt Sverige AB
  Packstensgränd
  11 162 50 Vällingby


  Måndag – Fredag: 07:00 – 16:00

  08-58 35 00 29

  Utanför öppettider
  076-280 74 00


  info@orienttvatt.se