Välkommen till Orienttvätt

Mattvätt hämtning Stockholm

Kontakta oss redan idag

Om vårt arbete med mattvätt hämtning Stockholm

Orienttvätt är ett familjeföretag som erbjuder mattvätt hämtning Stockholm. Företaget grundades 1938 och har sedan dess varit dedikerat till att ge exemplarisk service till sina kunder och se till att mattor rengörs grundligt och underhålls för maximal livslängd.
Placeholder Image

Våra priser

Mattvätt

Trasmatta – gummi
169 kr / kvm
Kelim, Witon, Rörlakan, Ryamatta
179 kr / kvm
Kina, orientmatta
189 kr / kvm
Silke/ Kasthall/Sisal
begär offert
Större än 10 kvm
fr 250 kr / kvm
Läs mer

Kapelltvätt

Sprayhood Liten
1 200 kr
Sprayhood Stor
1 500 kr

Bomkapell

1 850 kr
Kapell 5-10 kvm²
1 850 kr
Kapell 11-15 kvm²
2 300 kr
Läs mer

Förtält

A mått 675

3 500 kr

A mått 900

4 000 kr

A mått 1000 +

4 500 kr

Läs mer

Segel

1-50 km²

85 kr / kvm

Läs mer

Övrigt

Sömmar

450 kr / timme

Rutor

Från 400 kr st

Dragkedjor

Från 400 kr

Öljetter byte

40 kr st

Kardborreband

Från 50 kr

Övrigt

Få offert

Läs mer

Tveka inte!

Hör av dig så hjälper vi dig
Ring oss!

Mer om mattvätt hämtning Stockholm

Kom in på Orienttvätt - ett familjeägt företag baserat i Sverige som har tillhandahållit mattrengöringstjänster sedan 1938. Med över 80 års erfarenhet i branschen har Orienttvätt blivit känt för sin expertis när det gäller att återställa orientaliska mattor till deras ursprungliga skönhet utan att skada dem eller bleka deras färger.
Om oss

På Orienttvätt erbjuder vi mattvätt hämtning Stockholm och vi förstår att varje orientalisk matta är unik och kräver ett skräddarsytt tillvägagångssätt när det gäller såväl rengöringsmetoder som använda material. Orientaliska mattor är en tidlös skatt och måste tas om hand på rätt sätt för att behålla sin skönhet. Att tvätta mattor är en viktig del av arbetet med att hålla dessa unika och utsökta föremål i bästa skick. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt de känsliga fibrerna, färgerna och mönstren som utgör dessa mattor.

Det första steget i mattvätt för orientaliska mattor är att dammsuga dem noggrant. Detta bör göras med en mild dammsugare med låg effekt. Specialverktyg kan behövas för mattor med djupa eller invecklade mönster och texturer. Se till att undvika överdriven borstning eller skrubba av fibrerna eftersom detta kan orsaka slitage med tiden.

Efter dammsugningen är det viktigt att endast använda milda rengöringsmedel som är skräddarsydda speciellt för orientaliska mattor. Hårda kemikalier kan leda till att färgerna bleknar medan användning av för mycket vatten kan leda till att materialet försämras med tiden. För att ge din matta en bra rengöring utan att riskera att skadas kan du använda specialschampon som är utformade för den här typen av mattor. Dessa schampon innehåller milda rengöringsmedel som bryter ner smuts och smuts samtidigt som de bevarar färgämnena i tyget.

Det rekommenderas att du undviker maskintvätt av dina orientaliska mattor eftersom detta kan skada de känsliga fibrerna eller färgerna som finns i dessa stycken. Tvätta dem i stället för hand i ljummet vatten med en mjuk borste eller svamp och låt dem torka naturligt när rengöringen är klar. Om möjligt, häng dem utomhus på en solig men blåsig dag så att de kan lufttorka från båda sidor samtidigt. Vi har mattvätt hämtning Stockholm.

Slutligen, när det gäller förvaring av dina orientaliska mattor, försök att hålla dem borta från direkt solljus eftersom detta kan leda till att färgerna bleknar med tiden. Det är också viktigt att inte förvara dem på platser där det kan bildas mögel på grund av fuktighet, eftersom detta kan leda till att tygerna i mattorna skadas. Med rätt skötsel och underhåll kommer dina orientaliska mattor att förbli vackra i många år framöver!

Skicka ett meddelande till oss

Frågor? Kommentarer? Förslag? Vi vill gärna höra från dig!

  Kontaktinformation


  Orienttvatt Sverige AB
  Packstensgränd
  11 162 50 Vällingby


  Måndag – Fredag: 07:00 – 16:00

  08-58 35 00 29

  Utanför öppettider
  076-280 74 00


  info@orienttvatt.se