Välkommen till Orienttvätt

Båtkapell tvätt Gustavsberg

Kontakta oss redan idag

Om vikten av båtkapell tvätt Gustavsberg

Orienttvätt har en lång historia av att tillhandahålla högkvalitativa tvättjänster som båtkapell tvätt Gustavsberg, mattrengöring, takrengöring och segelrengöring. Nu erbjuder de även möbel- och textilskyddsbehandlingar på kontor, hotell, hem och i mötesrum. Deras specialitet är dock fortfarande båtkapell tvätt Stockholm. På den här sidan ska vi ta en titt på vad som krävs för att tvätta båtkapell och formar på rätt sätt.
Placeholder Image

Våra priser

Mattvätt

Trasmatta – gummi
169 kr / kvm
Kelim, Witon, Rörlakan, Ryamatta
179 kr / kvm
Kina, orientmatta
189 kr / kvm
Silke/ Kasthall/Sisal
begär offert
Större än 10 kvm
fr 250 kr / kvm
Läs mer

Kapelltvätt

Sprayhood Liten
1 200 kr
Sprayhood Stor
1 500 kr

Bomkapell

1 850 kr
Kapell 5-10 kvm²
1 850 kr
Kapell 11-15 kvm²
2 300 kr
Läs mer

Förtält

A mått 675

3 500 kr

A mått 900

4 000 kr

A mått 1000 +

4 500 kr

Läs mer

Segel

1-50 km²

85 kr / kvm

Läs mer

Övrigt

Sömmar

450 kr / timme

Rutor

Från 400 kr st

Dragkedjor

Från 400 kr

Öljetter byte

40 kr st

Kardborreband

Från 50 kr

Övrigt

Få offert

Läs mer

Tveka inte!

Hör av dig så hjälper vi dig
Ring oss!

Mer om båtkapell tvätt Gustavsberg

När det gäller båtkapell tvätt Gustavsberg på rätt sätt finns det flera steg som måste tas för att se till att jobbet görs på rätt sätt. Det första steget är att se till att området runt där du ska arbeta är rent och fritt från skräp och smuts som kan hamna på kapellet eller formen under processen. Det är också viktigt att se till att alla ytor är torra så att eventuellt vatten som används under processen inte orsakar ytterligare skador eller fläckar.
Om oss

Det är viktigt att göra båtkapell tvätt Gustavsberg regelbundet. Ett rent och fint båtkapell är som pricken över i på en fin och välskött båt. Kapellet höjer båtens värde, skyddar dess besättning och ökar trivseln ombord. Kapellet håller länge om du sköter det på rätt sätt. Kontakta oss om du vill ha hjälp med båtkapell tvätt Gustavsberg. 

Kapell förr och nu 

Förr i tiden användes bomullsväv vid tillverkning av båtkapell, dessa kapell var betydligt ömtåligare än dagens kapellvävar. Bomullskapellen blev lätt missfärgade och var känsliga för jordslag och mögel, dessutom krympte de mer. Idag är kapellvävar tillverkade av spinnfärgad Acryl och betydligt starkare och mer formstabila än den gamla bomullsväven. Spinnfärgning innebär att Acryl tråden som kapellväven är vävd av är färgad rakt igenom. Detta medför att ett kapell som tvättats på rätt sätt återfår det mesta av sin ursprungliga kulör. 

Tvätta kapellet hos oss 

Minst en gång om året bör du tvätta ditt båtkapell. Lätt nedsmutsade kapell kan du tvätta själv. Om kapellet är mer än lätt nedsmutsat eller om du inte vill tvätta själv kan du lämna in det till oss för skonsam kemtvätt och djuprengöring med borttagning av smuts, fläckar, jordslag, alger samt antimögelbehandling och impregnering. Även vid tvätt av båtkapell skall man vara mycket försiktig, den tråd som båtkapellet är sytt med har visserligen en mycket stark kärna av Polyester men är omspunnen av ömtåligare Bomull som är viktig för att täta hålen i sömmarna från vatteninträngning, om bomullen förstörs i tvätten kommer kapellet att läcka. (läckande sömmar kan i bästa fall tätas med sömtätningsmedel).
Kapellväven är oftast vävd av 100%  Acryl vilket gör att den krymper om den utsätts för hög temperatur.
Det finns fler känsliga detaljer på ett båtkapell förutom själva kapellväven och sömmarna måste man vara försiktig med rutor, blixtlås, teflonbehandling, polyurethanbehandling, och impregneringen förstås.

Skicka ett meddelande till oss

Frågor? Kommentarer? Förslag? Vi vill gärna höra från dig!

  Kontaktinformation


  Orienttvatt Sverige AB
  Packstensgränd
  11 162 50 Vällingby


  Måndag – Fredag: 07:00 – 16:00

  08-58 35 00 29

  Utanför öppettider
  076-280 74 00


  info@orienttvatt.se